Kórejská kuchyňa
Farby hrajú v jedle dôležitú úlohu - každá farba niečo znamená. Kórejská kuchyňa je rozmanitá, v porovnaní s nami nekonzumujú toľko mäsa a základom každého jedla je miska ryže, polievka a množstvo malých misiek nazývaných banchan.
K typickému banchanu patrí aj tradičné pikantné kimči (špeciálne pripravená kapusta, ktorá sa dlho nakladá s cesnakom a inými miestnymi dochucovadlami). Medzi jedlá, ktoré sa určite oplatí ochutnať, patrí bibimbap - chutná a ľahko stráviteľná zmes zeleniny, mäsa a vajec podávaná na ryži, bulgogi - tenké plátky grilovaného hovädzieho mäsa marinované v sladkej sójovej omáčke, jeon - pikantné placky, ktoré sa zvyčajne podávajú s morskými plodmi a jarnou cibuľkou, alebo jjigae - dusené mäso v hustej omáčke podávané ešte v horúcom hlinenom hrnci. Medzi najobľúbenejšie nápoje patria rôzne druhy čaju, ktoré sa nemusia vyrábať z čajových lístkov, ako napríklad yujacha - citrónový čaj a insamcha - ženšenový čaj.
Obvyklé ceny v reštauráciách
Obvyklé ceny za teplé jedlo sa pohybujú od 10 000 do 20 000 krw. Nápoje si často môžete kúpiť z automatov - 1 000 krw / 250 ml (na parkoviskách, pri pamiatkach, múzeách atď.). Ako všade, aj tu sú medzinárodné reťazce ako McDonald's alebo Burger King, ale aj miestne fast foody (napríklad Isaac Toast Myeongdong v Soule - toast za 3 000 krw). Ak chcete vyskúšať luxusnejšiu reštauráciu, v Soule nájdete Jung Sik Dang, kde vás štvorchodové menu vyjde na 60 000 krw.